Workshops/cursussen

Juli 2020.  Wegens drukte bij mijn muzikale werkzaamheden staan de onderstaande cursussen voorlopig op Non-actief.
 
Als docent geef ik allerlei workshops en cursussen.  Houdt de website in de gaten of mail mij om op de hoogte te worden gehouden over de cursus of workshop naar keuze.
   
Teambuilding:  Samen Actief Muziek maken.  

Een effectieve manier om nader tot elkaar te komen tijdens een teambuilding is het maken van muziek. Door samen muziek te maken leer je je collega’s op een geheel andere wijze kennen. Een onverwachte andere manier van communiceren. Door iets actiefs met elkaar te doen ontstaan de mooiste samenwerkingsverbanden. De rol die je op je werk hebt verandert en mensen waarvan je het niet verwacht staan op. Muziek verbind en geeft plezier. Bij muziek staan samenspel, het luisteren naar elkaar en bij jezelf blijven centraal, wat ook centraal staat in een goed functionerend team. Je bent in staat om samen met je collega's een uitvoering te geven met een geweldig resultaat.

In een onderling gesprek wordt het doel besproken. Dit kan een uitvoering zijn bij het bedrijfsfeest of  afscheid van een werknemer/directielid of een personeelsfeest. Ik maak op maat een muzikaal afwisselend programma waar iedereen aan mee kan doen.  

Interesse?  Neem contact met mij op en vraag naar de diverse mogelijkheden, 06-12864165 
 
Reacties: Pilotproject
Het betreft hier een afscheid/pensionering van een directielid.
  • Robert, bedankt voor de fijne muzikale samenwerking en de mooie manier waarop je het tot een geslaagd geheel hebt weten te vormen. En natuurlijk nog dank voor het lenen van de bugel!
  • Een groot succes dankzij jouw ondersteuning Robert, het was geweldig, ik geniet nog steeds.
  • Door middel van dit mooi project heb ik een andere kijk op collega's gekregen.
  • Ik ga het muzikale leven weer oppakken en weer saxofoon spelen.
 
 

Theorielessen voor volwassenen
Bekend zijn de theorielessen voor volwassenen.  Als muziekdocent krijg ik vaak de vraag of volwassenen ook in aanmerking komen voor muziektheorie. Vaak krijgen hun kinderen muziekles en raken de ouders nieuwsgierig. Kunnen wij ook noten leren lezen? vragen ze zich af. Ook zijn er veel volwassenen die altijd al graag hun basiskennis over muziektheorie hebben willen vergroten. Daarom is er de cursus muziektheorie voor volwassenen.
De cursisten leren in acht lessen de basiskennis over notenwaarde, muzikale termen, intervallen enz. De cursus kan worden afgesloten met een officieel theorie-examen. Dat diploma is nodig om A-examen in de praktijk te mogen doen en blijft altijd geldig.

Duur: 8x60 minuten


Trompet Totaal
In de cursus Trompet Totaal leren de cursisten alles over de trompet. In vijf lessen komt alles over het instrument aan de orde, variërend van de geschiedenis tot aan de blaastechniek. Van inspeeloefeningen tot ademsteun. Uiteraard het instrument meenemen. Een bezoek aan de muziekhandel staat ook op het programma. Hier kan men mondstukken en trompetten uitproberen.

Duur: 5x60 minuten


Ammezuur tot het laatste uur
Een veel voorkomend probleem bij koperblazers: het spelen is niet lang vol te houden. Ik begeleid trompettisten en zorg ervoor dat ze het trompet spelen lang kunnen volhouden. Er wordt gewerkt aan techniekverbetering, zodat zelfs trompettisten in dweilorkesten aan het eind van de carnavalsperiode nog genoeg lucht hebben om alle nummers te kunnen spelen. Er wordt o.a. gekeken naar ademsteun, mondstand en houding. Dankzij een verbeterde techniek houden trompettisten het langer vol en hebben ze ammezuur tot het laatste uur. Uiteraard zijn alle koperblazers welkom bij deze cursus. Ammezuur is een verbastering van het woord Embouchure wat mond betekent in het Frans. De actie van de lippen om een instrument te bespelen.

Duur: 6 x 60 minuten.


Workshop voor muziekverenigingen
Bij deze workshop voor koperblazers kom ik op locatie. De volgende onderwerpen komen onder andere aan de orde: inspeeloefeningen, embouchure en ademsteun. Uiteraard is dit een workshop waarbij iedereen actief kan meedoen.  Instrument mee.

Duur: 2 x 45 minuten.